fredag den 5. april 2013

Ny variant af tarteletter

Jeg fandt, i et blad, en opskrift på en ny variant af tarteletter (som jeg godt nok lavede lidt om på). Nogle der er noget sundere end de klassiske med hønsekød og asparges (selv om de altid er gode!) Denne er en opskrift på tarteletter med grønt fyld ;-) De er super lækre!



Opskrift (til omkring 4 pers)
Du skal bruge:
Fyld:
     - 300 g. grønkål (der kan både bruges frisk eller frossen)
     - 400 g. skinketern
     - 3-4 forårsløg
     - 1 bundt persille

Sovs (ca. mål - det kommer an på om man ønsker sovsen forholdsvis tyk eller tynd eller hvor meget man gerne vil have):
     - 30 g. smør
     - 2 spsk. hvedemel
     - 5 dl mælk
     - Salt og peber
     - Evt. krydderi (jeg brugte Herbes de Provence)

Start med at skylle grønkålen og skær den grove stok væk, hvorefter bladene blanchéres i letsaltet vand (hvis man frossen grønkål og køber det hakket, slipper man for det her - jeg tøede de 300 g. op i micro'en og lod dem stå til afdrypning i en si). Rens forårsløgene og skær dem i skiver, rens persillen og hak det fint.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i, lidt efter lidt, mens der røres, indtil sovsen er jævn. Put grønkål, skinketern, forårsløg og persille i sovsen og rør rundt. Lad det blive varmet godt igennem, inden der smages til med krydderi, salt og peber.
Serveres i lune tarteletter. Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar