Lavede en dag her i julen en fyldt svinemørbrad med hjemmelavet basilikumpesto, det var bare guf!
Opskrift
Basilikumpesto:
- Bundt friske basilikumblade
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olie (det er altså ikke så vigtigt at det er olivenolie, andre slags fungere lige så fint. Jeg bruger altid rapsolie)
- 1,5 - 2 spsk revet parmasan
- 1 dl pinjekerner
- Lidt citronsaft
- Salt & peber
Det hele blendes til en ensartet masse, og smages til. Så let er det, og det smager 1000 gange bedre end det købte!
Fyldt svinemørbrad:
- 1 svinemørbrad
- 1 pk. parmaskinke (jeg bruger altid serranoskinke)
- Basilikumpesto
- 1-1,5 stk. mozzarella ost
- 1-1,5 pk. bacon
- Salt & peber
- Chilisauce (bland lidt stærk chilisauce med noget sød chilisaucen og smag til, til det får den ønskede smag)
Start med at pudse mørbraden, skær den så op på langs og bank den så flad som overhovedet muligt. Krydr den med salt og peber, og smør pestoen ud i et ensartet, forholdsvis tykt lag. Læg herefter serranoskinken på, så stykkerne dækker hele mørbraden. Nu skal mozzarellaen lægges på, men det skal selvfølgelig skæres ud i skiver først. Når mozzarellaen er lagt på, skal mørbraden nu lukkes. Dette kan godt være pænt svært hvis man står med det helt alene, så hvis der er et par ekstra hænder i nærheden, vil det lette arbejdet en del. Idet mørbraden lukkes snoes der bacon omkring, det skal snoes tilstrækkeligt hårdt nok omkring kødet at det holder sammen på det. Når dette er gjort skal chilisaucen blot smøres ud over, og den er nu klar til at komme i ovnen.
Jeg plejer at lægge mørbraden på en rengjort rist med en bageplade nedenunder, til at opsamle overskydende ost og hvad der ellers kan finde på at dryppe fra den - det er smart at lægge et stykke bagepapir på bagepladen, så er der ikke så meget rengøringsarbejde bagefter ;-) Så skal den bare stå i ovnen på 200 grader, luft, i ca. 40-45 min. (som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, kan man tjekke om kødet er færdigt, ved at prikke i det med en gaffel, og se hvilken farve saften har - saften skal være gennemsigtig når kødet er færdigt).
Kan serveres med f.eks. ovnbagte kartofler eller hjemmelavede rösti, salat og bearnaisesauce til.
Enjoy :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar